Information om webbplatsen

Meteorologiska institutets webbplats erbjuder tjänster samt forskningsinformation bl.a. om väder, klimat, rymden och havet.

Du kan använda vår webbplats med dator, surfplatta eller mobiltelefon och med de vanligaste webbläsarna. Vi rekommenderar att du alltid använder de senaste versionerna av dina webbläsare och håller ditt operativsystem uppdaterat.

Webbläsare som stöds:

  • Google Chrome

  • Firefox

  • Safari

  • Edge

  • Samsung Internet

Användarvillkor för Meteorologiska institutets webbtjänst

Meteorologiska institutets webbsidor innehåller upphovsrättsligt skyddat material. Äganderätten och upphovsrätten för webbplatsens innehåll och alla andra immaterialrätter till material på webbplatsen tillhör Meteorologiska institutet eller andra rättsinnehavare. Alla rättigheter, om dessa inte specifikt nämns i dessa användarvillkor, förbehålls.

Webbsidornas innehåll eller deras delar får i ingen form spridas, publiceras, överföras eller kopieras utan Meteorologiska institutets skriftliga samtycke som getts på förhand, med undantag för de fall som nämns i dessa användarvillkor.

Förutsatt att informationens källa nämns vid användningen är det tillåtet att använda uppgifterna på webbplatsen och dess innehåll för privat eller icke-kommersiellt bruk och för bruk inom undervisning och forskning samt pressmeddelanden för officiell kommunikation.

Uppdaterade väder- och klimatuppgifter på webbtjänsten för Meteorologiska institutet får inte delas eller kopieras från webbplatsen till andra webbtjänster eller applikationer. Användningen av internet är alltid offentligt, inte privat, och att dela eller kopiera uppgifter från Meteorologiska institutets webbtjänst är inte tillåtet ens i icke-kommersiellt syfte.

Man kan beställa skräddarsydda vädertjänster till den egna webbtjänsten från Meteorologiska institutets Kundtjänst.

Att länka till Meteorologiska institutets webbtjänst

Man får fritt länka till Meteorologiska institutets webbtjänst från andra webbtjänster. I samband med att man länkar är det artigt att meddela användaren att länken leder till Meteorologiska institutets webbtjänst.

Användning av kakor och webbtillägg

På Meteorologiska institutets webbplats används kakor bl.a. för mätningar och forskning samt för att förbättra webbplatsens användbarhet. Bekanta dig närmare med kakorna

Mer information

Datasystemsbeskrivning för Meteorologiska institutets webbtjänst (på finska)

Meteorologiska institutets kommunikationsavdelning viestinta@fmi.fi

10.1.2023