Information om atmosfären och haven

Meteorologiska institutet förmedlar information relaterad till atmosfären och haven för att trygga samhällets och individens verksamheter och beslutsfattande.

Mediekontakter

Vid Meteorologiska institutet kan varje expert bli intervjuad om ämnen inom det egna kompetensområdet. För redaktörer som samlar stoff till artiklar har vi också ordnat en möjlighet att få aktuell information om vädret dygnet runt.

Ta kontakt med kommunikationsenhet för att hitta den rätta experten.

Nättjänster och sociala medier

Meteorologiska institutets officiella nättjänst erbjuder flera olika tjänster och forskningsinformation, bl.a. om vädret, atmosfären och haven. På webbplatsen presenteras också forskningsverksamheten och annan verksamhet som Meteorologiska institutet bedriver.

Meteorologiska institutets ämnesportaler står till tjänst med aktuella tjänster, bl.a. om klimatförändringen Klimatguide.

Våra meteorologer producerar också information till X: @meteorologit Information finns också från @IlmaTiede och YouTube, LinkedIn och Instagram.

Vädertjänster för media

Meteorologiska institutet tillhandahåller väderinformation till flera tv- och radiokanaler, samt många tidningar och webbtjänster. Mer information av väderprodukterna för media.

11.9.2023