Vädertjänster för handelssjöfarten

Meteorologiska Institutet erbjuder skräddarsydda vädertjänster för handelssjöfartens behov. Tjänsterna omfattar observationer i realtid, prognoser, analyser och experttjänster. Istjänsten och Våg- och vattenståndstjänsten utgör en väsentlig del av tjänstehelheten.

Väder- och istjänster för handelssjöfarten

För den professionella sjöfartssektorn på Östersjön, andra europeiska och även arktiska hav erbjuder vi en mängd olika tjänster via Internet, e-post eller mobiltelefon. I produktionen av våra tjänster använder vi de bästa tillgängliga väder-, is- och havsmodellerna, satellit- och andra observationsdata. Vi också utnyttjar hög expertis i väder- och havsförhållanden.

Via vår tjänsteportal Ilmanet erbjuder vi lämpliga produkthelheter som är specifikt anpassade för företagskunder. Tjänsten är enkel och förmånlig att ta i bruk – allt du behöver är en webbadress, ett användarnamn och lösenord. Genom Ilmanet får du den senaste väderinformationen färdigt visualiserad, numeriskt eller som text. Data erbjuds också direkt från maskinläsbara gränssnitt för att användas i kundens interna tjänster.

Kontakta oss så öppnar vi en sjövädertjänst som passar ditt företags behov!

Isbrytare Kontio i mitten isfält.
Foto: Antti Kangas

Väderkonsultation

Det går också att avtala om en kundspecifik briefing-tjänst. I online-möten går man igenom vädersituationen och dess utveckling med hänseende till kundens verksamhet och därtill relaterat beslutsfattande.

En Chat-tjänst direkt till väderjourens experter kan integreras i Ilmanet-servicepaketet.