Väderrapporten

Väderrapporten 25.4.2015 kl. 8

I rapporten ingår varningar.

På dagen är det mest uppehållsväder. I söder och väster är det tämligen soligt, i öster och norr är molnigheten rikligare.

Utsikterna fram till i morgon bitti:

I landets södra och mellersta delar:

Klart till halvklart, i öster rikligare molnighet. Närmast i norra Savolax och norra Karelen lokalt regnskurar eller snöbyar, annars uppehåll. På eftermiddagen ökande molnighet från sydväst och i natt på många håll regn. Dagens högsta temperatur är 7...12 och nattens lägsta -5...+6 grader, kallast i öster. På dagen mest svag vind, på natten svag till måttlig vind omkring sydost.

I landets norra del:

Mulet till halvklart och mest uppehåll, på dagen närmast i Kajanaland lokalt snöbyar. Mot natten blir det på många håll klarare. Dagstemperatur är mest +2...8, i norra Lappland omkring noll grader. Nattens lägsta är beroende av molnighet -2...-12 grader. Mest svag vind.

UVI-rapporten 25.4.2015 kl. 7.30

UV-strålningen är i dag på dagen i landets södra och västra delar svag eller måttlig, indexet är beroende av molnigheten 2-3. I landets östra och norra delar är UV-strålningen svag, indexet är 1-2.

Väderrapporten för sjöfarande 25.4.2015 kl. 8.10

Ett lågtryck över Nordsjön rör sig mot nordost och fördjupas. En svag högtrycksrygg befinner sig över Lappland.

Utsikterna fram till i morgon bitti:

Finska viken:

Växlande 2-6, till en början på östra delen nordvästlig vind upp till 8 m/s. I kväll tilltagande vind omkring sydost, i natt 6-10 m/s. Mest god sikt, i natt regn.

Norra Östersjön, Ålands hav, Skärgårdshavet och Bottenhavet:

Vind omkring syd 2-6 m/s. På dagen tilltagande sydlig till sydostlig vind, i kväll 7-11 m/s. Mest god sikt, i kväll västerifrån tidvis regn.

Kvarken och Bottenviken:

Vind omkring nordost 2-6 m/s. På dagen småningom tilltagande ostlig till nordostlig vind, i kväll 7-11 m/s. Till en början lokalt dis eller dimma.

Saimen:

Vind omkring väst 1-5 m/s, på dagen växlande. Från i kväll vind omkring sydost. Till en början lokalt dis eller dimma.