Nyhet 10.5.2022

Vår förnyade väderapplikation just för dig!

Meteorologiska institutets förnyade väderapplikation har nu publicerats. Vår väderapplikation är planerad att användas av alla. Du kan välja att se de väderuppgifter som är viktiga för just dig.

Vid sidan av de bekanta elementen i väderapplikationen har en ny kartdel lagts till i applikationen samt möjlighet att välja de väderuppgifter som är viktiga just för dig. I kartans animationer kan du följa med bland annat regnområdenas rörelse. En regnprognos baserad på radarbilder visar vart regnen rör sig under de kommande timmarna. Nytt är också möjligheten att se väderprognoser och väderobservationer enligt eget val antingen som graf eller i tabellform. I vår väderapplikation får du väderinformation för nästan alla orter i Finland. Genom att tillåta lokalisering av din telefon visar tjänsten automatiskt väderprognosen för din position fram till 10 dygn. I applikationen kan du också spara din favoritort i Finland och utomlands. Applikationens visuella utseende har förnyats och den nya genomförandetekniken gör det möjligt att smidigt använda applikationen på olika terminaler. Även de digitala tjänsternas tillgänglighet har också beaktats bättre än tidigare. Applikationen är fortfarande avgiftsfri och innehåller inte reklam. Vi fortsätter att utveckla väderapplikationen och till näst publicerar vi bland annat nya widgets.

Ta väderapplikationen i bruk så att väderförhållandena inte överraskar dig

Vår avgiftsfria väderapplikation kan laddas ner i:

Insamlingen av egna observationer upphör

I och med publiceringen av väderapplikationen läggs funktionen Egna observationer ned på grund av dess ringa användning. Med den gamla applikationen kan man skicka in egna väderobservationer fram till den 10 maj 2022.

Mer information

Läs mer om Meteorologiska institutets väderapplikation Insamlingen Egna observationer avslutas

Ge oss respons

Du kan ge respons om väderapplikationen i appbutikerna eller mobiili@fmi.fi.

VäderapplikationApp StoreGoogle Play StoreAppGallery