Tyvärr har vi tekniska problem med väderprognoser. Vi arbetar för att lösa problemet så fort som möjligt.

Väderrapporten

Väderrapporten 21.10.2018 kl. 19

I rapporten ingår varningar.

Molnigheten är riklig i största delen av landet och i natt regnar det särskilt i Norra Österbotten och Kajanaland. Vinden är byig i landets södra och mellersta delar.

Utsikterna fram till i morgon kväll:

I landets södra del:

Mulet, i natt och i morgon bitti regn. I morgon förmiddag västerifrån klarare och uppehåll. Temperaturen är 7...11 grader. Måttlig eller frisk, tidvis byig sydvästlig vind. I morgon eftermiddag mest måttlig västlig vind.

I landets mellersta del samt i Norra Österbotten och Kajanaland:

Mest mulet och lokalt regn, senare i kväll och i natt på många håll. I morgon förmiddag västerifrån klarare och uppehåll. Temperaturen är 4...10 grader. Måttlig eller frisk, tidvis byig sydvästlig vind. I morgon eftermiddag mest måttlig västlig vind.

I Lappland:

Mest uppehåll och klart till halvklart, i natt i södra Lappland tidvis regn. I morgon på dagen mestadels klart och uppehåll. Temperaturen är i natt -3...+3 och i morgon på dagen 0...+5 grader. Måttlig eller frisk sydlig till västlig vind, i natt avtar vinden.

I landskapen Åland, Egentliga Finland, Satakunta, Nyland, Egentliga Tavastland, Päijänne-Tavastland, Kymmenedalen, Birkaland, Mellersta Finland och Norra Savolax är den sydvästliga vinden kraftig på natten och morgonen, i vindbyarna 15 m/s.

Väderrapporten för sjöfarande 21.10.2018 kl. 19

Varning för hård vind:

Finska viken, Norra Östersjön, Ålands hav och Skärgårdshavet:

Sydvästlig vind 18 m/s.

Bottenhavet:

Nordvästlig vind 18 m/s.

Bottenviken:

Sydvästlig vind 14 m/s.

Saimen:

Sydvästlig vind 14 m/s.

Meddelande för båtförare:

Kvarken:

Västlig till nordvästlig vind 12 m/s.

Varning för sjögång:

På Finska viken, Norra Östersjön, Bottenhavet och Bottenviken förekommer måttlig sjögång, där den signifikanta våghöjden överstiger 2,5 meter.

Ett djupt lågtryck över Norska Havet rör sig till Ishavet och i natt fördjupas ett delcentrum över Kvarken.

Utsikterna fram till i morgon kväll:

Finska viken Sydvästlig vind 10-14 m/s, i natt 14-18 m/s. I morgon bitti västerifrån avtar vinden och vrider till väst, i morgon på eftermiddagen 8-12 m/s. Mest god sikt, i efternatt västerifrån lokalt regn.

Norra Östersjön, Ålands hav och Skärgårdshavet:

Sydvästlig vind 10-14 m/s, i natt 14-18 m/s. I morgon bitti från nordväst vrider vinden till väst och avtar, i morgon på eftermiddagen 8-12 m/s. Mest god sikt, i natt lokalt regn.

Bottenhavet:

Sydvästlig vind 10-14 m/s. I natt norrifrån vrider vinden till nordväst och tilltar tillfälligt, i efternatt 13-18 m/s. I morgon bitti avtar vinden och blir västlig, i morgon på dagen 8-12 m/s. Tidvis regn.

Kvarken:

Sydvästlig vind 4-8 m/s, i natt vrider vinden till väst till nordväst och tilltar, från i morgon bitti 8-12 m/s. Tidvis regn.

Bottenviken:

Sydvästlig vind avtar, till en början 10-14 m/s, i natt 6-10 m/s. I efternatt vrider vinden till väst till nordväst och tilltar något, från i morgon bitti 8-12 m/s. Tidvis regn.

Saimen:

Sydvästlig vind 6-10 m/s, från i natt 10-14 m/s. I morgon på dagen vrider vinden till väst och avtar, i morgon på eftermiddagen 4-8 m/s. Mest god sikt, i morgon bitti tidvis regn.

Väderrapporten 2 dygn för sjöfarande 21.10.2018 kl. 19

Utsikterna från måndag kväll till tisdag kväll:

Finska viken:

På natten vind omkring väst under 14 m/s. På dagen vrider vinden till syd.

Norra Östersjön, Ålands hav och Skärgårdshavet:

På måndag vind omkring väst under 14 m/s. På tisdag sannolikheten för hård sydlig vind 30 procent.

Bottniska viken:

På måndag vind omkring väst under 14 m/s. På tisdag vind omkring syd under 10 m/s.

Meteorolog 24 h

Aktuella väderprognoser för Finland och utomlands

Ring 0600 1 0600

(3,85 €/min + lna)