Väderrapporten

Väderrapporten 22.1.2019 kl. 12

I rapporten ingår varningar.

Obetydlig snöfall förekommer på sina håll. I kväll når från väst ett spritt snöfallsområde landets södra och mellersta del och kölden avtar samtidigt.

Utsikterna fram till i morgon eftermiddag:

I landets södra och mellersta delar

Mulet till halvklart och lokalt lätt snöfall. I kväll västerifrån molnigare och tidvis snöfall, i sydost först i morgon bitti. Temperaturen stiger och är i kväll -5...-15 grader, mildast i västkusten. I morgon på dagen är temperaturen mest -5...-10, i sydväst -1...-5 grader. Mest svag vind, i natt svag eller måttlig vind omkring sydväst.

I Norra Österbotten och Kajanaland

Mulet till halvklart och lokalt obetydlig snöfall. I kväll molnigare och i förnatt snöfall. På efternatten norrifrån uppehåll och uppklarnande. Temperaturen stiger och är i kväll -10...-20 grader. I natt börjar temperaturen sjunka och blir -17...-27 grader i morgon på dagen. Mest svag vind.

I Lappland

Växlande molnighet och lokalt obetydlig snöfall. Temperaturen mest mellan -15...-30 grader. Svag till måttlig vind mellan nord och väst.

Väderrapporten för sjöfarande 22.1.2019 kl. 12

Varning för nedisning av fartyg

Måttlig nedisning på Finska viken och Bottenviken.

En högtrycksrygg över Finland rör sig sakta österut. Ett mindre lågtryck håller på att bildas på de västra sjöområden i kväll.

Utsikterna fram till i morgon eftermiddag:

Finska viken

Vind omkring väst 2-6 m/s. I kväll tilltar vinden som vrider till omkring syd, i natt 5-9 m/s, i morgon bitti 8-12 m/s. Lokalt snöbyar, annars god sikt.

Norra Östersjön

Vind omkring syd 8-12 m/s. I kväll börjar vind avta och vrida till omkring väst med början i väst, i morgon bitti 6-10 m/s. Lokalt snöbyar, annars god sikt.

Ålands hav, Skärgårdshavet och Bottenhavet

Vind omkring syd 8-12 m/s. I kväll börjar vind avta och vrida till omkring väst med början i väst, i efternatt 4-8 m/s. I morgon på dagen på norra Bottenhavet vind omkring nord. Lokalt snöbyar, annars god sikt.

Kvarken och Bottenviken

Mestadels vind omkring väst 3-7 m/s. I natt vrider vinden till nordost och tilltar, i morgon bitti 5-9 m/s. Lokalt snöbyar, annars god sikt.

Saimen

Västlig till sydvästlig vind 3-7 m/s. I morgon bitti tilltar sydvästlig vind något. Lokalt snöbyar, annars god sikt.