Väderrapporten

Väderrapporten 16.10.2018 kl. 19

I natt är det uppehållsväder i hela landet. På dagen breder ut sig ett spritt regnområde över landets mellersta och norra delar.

Utsikterna fram till i morgon kväll:

I landets södra del:

Halvklart till mulet och uppehåll. I natt lokalt dimma. Nattens lägsta temperatur är 4...10, dagens högsta 11...15 grader. Svag vind. I morgon vind omkring syd, som tilltar.

I landets mellersta del samt i Norra Österbotten och Kajanaland:

Halvklart till mulet och uppehåll. I natt lokalt dimma. På dagen lokalt regn. Nattens lägsta temperatur är 0...+6, dagens högsta 7...12 grader. Svag vind. I morgon vind omkring syd, som tilltar.

I Lappland:

Mest klart. I natt lokalt dimma. I morgon mulnande och och på eftermiddagen lokalt regn, i Lapska armen lokalt även snöfall. Nattens lägsta temperatur är -5...+1, dagens högsta +2...7 grader. Svag till måttlig vind omkring väst, i morgon omkring syd.

Väderrapporten för sjöfarande 16.10.2018 kl. 19

Meddelande för båtförare:

Norra Bottenhavet, Kvarken och Bottenviken:

Sydlig till sydvästlig vind i morgon på dagen 12 m/s.

Ett lågtryck över Vita Havet rör sig österut. En högtrycksrygg rör sig i kväll och i natt över Finland österut. Ett lågtryck når Skandinavien västerifrån i morgon.

Utsikterna fram till i morgon kväll:

Finska viken:

Växlande vind 1-5 m/s. Från i morgon bitti vind omkring sydväst, som tilltar, på dagen 4-8 m/s. Lokalt dis.

Norra Östersjön, Ålands hav, Skärgårdshavet och södra Bottenhavet:

Växlande vind 1-5 m/s. I morgon bitti sydlig till sydvästlig vind, som tilltar, på dagen 6-10 m/s. Lokalt dis, i morgon möjligen regnskurar.

Norra Bottenhavet, Kvarken och Bottenviken:

Vind omkring väst 2-6 m/s. I natt sydlig till sydvästlig vind, som tilltar, i morgon på dagen 7-12 m/s. I natt lokalt dis, i morgon på dagen regnskurar.

Saimen:

Växlande vind 1-5 m/s. I morgon förmiddag vind omkring sydost 3-7 m/s. I natt lokalt dimma, i morgon på dagen regnskurar.

Meteorolog 24 h

Aktuella väderprognoser för Finland och utomlands

Ring 0600 1 0600

(3,85 €/min + lna)