Väderrapporten

Väderrapporten 21.9.2018 kl. 19

I rapporten ingår varningar.

Under det närmaste dygnet är det ostadigt och blåsigt i hela landet. Det blir också svalare.

Utsikterna fram till i morgon kväll:

I landets södra och mellersta delar:

Småningom tilltagande sydlig vind, som är i morgon frisk och byig. Mulet till halvklart och i landets mellersta del först lokalt regn. I natt västerifrån regnskurar och lokalt åska. Temperaturen är från i natt 12...16 grader.

I landets norra del:

Måttlig vind omkring syd, som tilltar i morgon och är på dagen frisk och byig. Söderifrån ökad molnighet och i natt närmast i Norra Österbotten och södra Lappland regn. I morgon regnar det även i Lappland. Temperaturen är mest 10...15 grader, i natt i Lappland 3...8 grader.

I landskapen Södra Karelen, Södra Savolax, Norra Savolax, Norra Karelen och Kajanaland, landskapet Lappland frånsett kommunerna Enontekis, Enare och Utsjoki och i följande kommuner i Norra Österbotten:

Pudasjärvi, Taivalkoski och Kuusamo är den sydliga vinden kraftig på morgonen och förmiddagen, i vindbyarna 15 m/s.

Väderrapporten för sjöfarande 21.9.2018 kl. 19

Stormvarning: Norra Östersjön, Ålands hav, Skärgårdshavet, Bottenhavet och Kvarken:

Sydvästlig storm i morgon 21 m/s.

Bottenviken:

Sydlig storm i morgon 21 m/s.

Varning för hård vind:

Västra Finska viken:

Sydvästlig vind i morgon 19 m/s.

Östra Finska viken:

Sydvästlig vind i morgon 17 m/s.

Saimen:

Sydlig vind i morgon 15 m/s.

Varning för sjögång:

På Norra Östersjön, Bottenhavet, Kvarken och norra Bottenviken förekommer i morgon svår sjögång, där den signifikanta våghöjden överstiger 4 meter.

På Finska viken, Ålands hav och södra Bottenviken förekommer i morgon måttlig sjögång, där den signifikanta våghöjden överstiger 2,5 meter.

Varning för högt vattenstånd:

Havsvattenståndet förväntas stiga på norra Bottenviken och bli högt i morgon på dagen.

Ett djupt lågtryck över Nordsjön fördjupas vidare och rör sig först mot mellersta Norge och i morgon vidare norrut. Vinden är kraftig på alla finska sjödistrikten i morgon.

Utsikterna fram till i morgon kväll:

Finska viken:

Sydlig vind, som tilltar, först 7-12 m/s, i natt 10-15 m/s. I morgon bitti vrider vinden till sydväst och tilltar vidare, från i morgon förmiddag i västra delen 14-19 m/s och i östra delen 12-17 m/s. Mest god sikt, från i natt lokalt regn och åska.

Norra Östersjön, Ålands hav, Skärgårdshavet, Bottenhavet och Kvarken:

Sydlig vind, som tilltar, först 10-15 m/s, i förnatt 12-17 m/s. På efternatten vrider vinden till sydväst och tilltar vidare, från i morgon bitti 16-21 m/s. Senare i morgon eftermiddag avtar vinden. Västerifrån lokalt regn och åska, på dagen regn- eller åskskurar.

Bottenviken:

Vind omkring syd 10-15 m/s. I natt tilltar vinden, i morgon bitti 12-17 m/s, i morgon på dagen vind omkring syd 16-21 m/s. Tidvis regn, i morgon möjligen åska.

Saimen:

Vind omkring syd, som tilltar småningom, först 4-8 m/s, i natt 7-11 m/s, från i morgon bitti 10-15 m/s. Tidvis regn, i morgon möjligen åska.

Meteorolog 24 h

Aktuella väderutsikter för Finland och utomlands

Ring 0600 1 0600

(3,85 €/min + lsa)