Väderrapporten

Väderrapporten 26.4.2019 kl. 12

I rapporten ingår varningar.

Det varma och soliga vädret fortsätter i största delen av landet, i söder är det i dag molnigare och lokalt förekommer regnskurar. I morgon strömmar kallare luft från nordost till landets norra del.

Utsikterna fram till i morgon eftermiddag:

I landets södra del

I dag halvklart till mulet och lokalt regnskurar. I morgon klart till halvklart och uppehåll. Dagens högsta temperatur i dag mest 13...17 grader, i de soligaste områdena 17...20 grader. Dagens högsta i morgon 18...22 grader. Nattens lägsta 5...10 grader. Mest svag vind.

I landets mellersta del

Uppehåll och mest klart, dock i söder i dag tidvis något rikligare molnighet. I morgon på dagen i områdets nordostligaste del ökad molnighet. Dagens högsta temperatur i dag 17...22 grader, i morgon i nordost betydligt lägre. Varmast i väster. Natten lägsta -2...+4 grader. Svag vind. I morgon något tilltagande nordostlig vind.

I landets norra del

I dag klart och uppehåll. Sent i kväll från nordost småningom mulnande. I morgon på dagen mulet till halvmulet, men på södra delen av Norra Österbotten ännu mest klart. Dagens högsta temperatur i dag 12...17 grader, på södra delen av Norra Österbotten omkring 20 grader. Kallast i norr. Dagens högsta i morgon +2...10 grader, i områdets sydvästligaste del högre. Nattens lägsta -4...+1 grader. Mest svag vind. I morgon något tilltagande nordostlig vind.

Väderrapporten för sjöfarande 26.4.2019 kl. 12

Varning för hård vind:

Norra Bottenhavet och Kvarken

Nordlig till nordostlig vind 14 m/s.

Varning för lågt vattenstånd: Havsvattenståndet förväntas sjunka på Kvarken och bli lågt från och med efternatten.

En högtrycksrygg, som sträcker sig från norra Ryssland till Skandinavien, försvagas.

Utsikterna fram till i morgon eftermiddag:

Finska viken och Norra Östersjön

Vind omkring ost 6-11 m/s, från natten nordostlig vind. Lokalt regnskurar och i natt möjligen dis.

Ålands hav, Skärgårdshavet och södra Bottenhavet

Ostlig till nordlig vind 4-8 m/s. Lokalt regnskurar och i natt möjligen dis.

Norra Bottenhavet och Kvarken

Ostlig till nordostlig vind 4-8 m/s, på dagen lokalt sjöbris. I morgon bitti den nordliga till nordostliga vinden tilltar, i morgon på dagen vind 10-14 m/s. I natt möjligen dis, annars god sikt.

Bottenviken

Växlande vind 1-5 m/s. I morgon bitti den nordliga till nordostliga vinden tilltar, i morgon på dagen vind 8-12 m/s. I natt möjligen dis, annars god sikt.

Saimen

Växlande vind 1-5 m/s. Mest god sikt.