Väderrapporten

Väderrapporten 17.8.2018 kl. 12

I rapporten ingår varningar.

I söder och öster är det i dag soligt uppehållsväder. I norr och väster är molnigheten rikligare och lokalt förekommer regnskurar, senare även åskskurar. I morgon regn- och åskskurar förekommer närmast i söder och ost.

Utsikterna fram till i morgon eftermiddag:

I landets västra del samt i Norra Österbotten och Kajanaland:

Växlande molnighet och till en början enstaka regnskurar. I kväll och i natt västerifrån mera allmänt regn- och åskskurar, som kan lokalt vara kraftiga särskilt i trakten av Österbotten kraftiga. I morgon på dagen västerifrån åter klarare och uppehåll. Dagens högsta temperatur idag 21...25 grader, i morgon detsamma eller något lägre. Nattens lägsta temperatur 12...17 grader. Svag eller måttlig vind omkring syd, som är idag frisk och byig i områdets västra del.

I landets östra del:

Klart till halvklart och uppehåll. I morgon västerifrån ökande molnighet och lokalt regn- eller åskskurar, som kan vara häftiga. Dagens högsta temperatur 22...25 grader, i morgon ungefär detsamma. Nattens lägsta temperatur 14...18 grader. Svag eller måttlig, i morgon tidvis frisk vind omkring syd.

I Lappland:

Halvklart till mulet och tidvis regn eller regnskurar. I morgon på dagen västerifrån klarare men fortfarande lokalt regnskurar. Dagens högsta temperatur i dag 17...21 grader, i morgon ungefär detsamma. Nattens lägsta temperatur 10...15 grader. Måttlig eller frisk samt byig vind omkring syd. I natt avtar vinden.

Vindvarning för landområden: I landskapen Södra Österbotten, Österbotten, Mellersta Österbotten, Norra Österbotten och Lappland är den sydliga vinden kraftig på dagen, i vindbyarna 15 m/s.

Väderrapporten för sjöfarande 17.8.2018 kl. 12

Varning för hård vind:

Ålands hav och Bottniska viken:

Sydlig vind 14 m/s.

Meddelande för båtförare:

Norra Östersjön och Skärgårdshavet:

Sydlig vind 12 m/s.

Norra Bottenhavet, Kvarken och Bottenviken:

I kväll åskbyar.

Varning för sjögång:

På norra Bottenviken förekommer måttlig sjögång, där den signifikanta våghöjden överstiger 2,5 meter.

Ett omfattande lågtrycksområde över Nordatlanten rör sig mot Skandinavien. En kallfront når Bottniska viken västerifrån i kväll med regn- och åskskurar.

Utsikterna fram till i morgon eftermiddagen:

Finska viken och Saimen:

Vind omkring syd 4-8 m/s. Mest god sikt.

Norra Östersjön, Ålands hav och Skärgårdshavet:

Sydlig vind 8-12 m/s, på eftermiddagen på Ålands hav 11-14 m/s. På natten avtar vinden, på efternatten västlig till sydvästlig vind 4-8 m/s. I morgon på dagen vinden tilltar igen något. God sikt, i kväll och i natt lokalt regnskurar, möjligen åska.

Bottniska viken:

Vind omkring syd 11-14 m/s. Senare på eftermiddagen och i kväll är vinden byig. I kväll och i natt lokalt regn- och åskskurar samt åskbyar.

Meteorolog 24 h

Aktuella väderutsikter för Finland och utomlands

Ring 0600 1 0600

(3,85 €/min + lsa)